Shadow Game

Feminisme
*estrena a Catalunya
Eefje Blankevoort i Els van Driel

Sinopsi

Cada dia, els adolescents que han fugit dels seus països destrossats per la guerra intenten creuar les fronteres d’Europa a la recerca de protecció i d’una vida millor. Aquesta és una història en mosaic en què les experiències de molts joves refugiats a la carretera es forgen juntes en un conte universal: una Odissea moderna.

Curiositats

* El documental va trigar quatre anys a realitzar-se.

*Eefje i Els ja feia molts anys que treballaven amb refugiats.

*Gràcies a que l’Els havia viscut a Iran i parla Farsi, i que un dels membres de l’esquip, Zuhoor al Qaisi, parla àrab, va fer que es poguessin entendre fàcilment amb els adolescents que s’anaven trobant.

Projecció

Fitxa tècnica

Direcció

Eefje Blankevoort i Els van Driel

Eefje Blankevoort

Eefje Blankevoort (1978) va estudiar història a la Universitat d’Amsterdam. Entre el 2002 i el 2006 va estar regularment a l’Iran on va estudiar, va recopilar un arxiu per a l’Institut Internacional d’Història Social i va treballar en el seu llibre Stiekem kan hier alles (Aquí podeu fer qualsevol cosa en secret). Des de llavors, Eefje s’ha convertit en un referent en periodisme, escrivint articles i llibres, a més de crear projectes interactius, exposicions i pel·lícules documentals. És cofundadora i directora de l’agència de producció documental Prospektor.

Els van Driel

Els van Driel (Alkmaar, 1976) és una periodista i directora independent multimèdia. Va estudiar història de l’art i teologia sociocultural a la University of Amsterdam. Va treballar durant gairebé 13 anys a l’empresa Dutch Ecumenical Broadcasting company IKON television, on va aprendre les habilitats i oficis de la televisió i el documental. A IKON va iniciar la premiada sèrie de documentals juvenils ‘Just Kids’ (també coneguda com a ‘Mensjesrechten’); una sèrie sobre els drets dels infants, que s’emet a diversos països d’Europa per televisió i que es mostra en festivals de cinema de tot el món.

Tràiler i fotogrames

Reprodueix vídeo

Pel·lícules relacionades