Vitalina Varela

Pedro Costa

Sinopsi

Vitalina Varela és una dona de 55 anys procedent de Cap Verd que arriba a Lisboa tres dies després de celebrar el funeral del seu marit, que temps enrere havia emigrat. Ha estat esperant
aquest moment durant més de 25 anys. Una pel·lícula de separació, ruptura familiar i somnis perduts.

Curiositats

* La pel·lícula va ser premiada al Festival de Locarno i al Festival de Gijón, a més de formar part de las seccions oficials de Toronto i Sundance.

* El director va descobrir la història de Vitalina mentre rodava la seva anterior pel·lícula a Cap Verd, Cavalo Dinheiro.

Projecció

Fitxa tècnica

Direcció

Pedro Costa

Pedro Costa, nascut a Lisboa el 1959, és un cineasta portuguès. És conegut com un innovador en l’àrea de cinema experimental i docuficció. Utilitza com a eines bàsiques de gravació les càmeres lleugeres de vídeo digital. Els seus plantejaments estètics recullen els principis de l’anomenat cinema directe. Se’l considera hereu dels documentals en 16 mm del grup Novo Cinema portuguès. Ha dirigit, entre d’altres, Ossos (1997, premiada a l’Entrevues Film Festival, als Globus d’Or de Portugal i al Festival Internacional de Cinema de Venècia), No quarto da Vanda (2000, premiada als Festivals Internacionals de Cannes, Locarno i Iamagata), Où git votre sourire enfoui? (2001), rodada durant el muntatge del film Sicilia! de Straub i Huillet, i Juventude en marxa (2006).

“La política també pot estar en els detalls més íntims”

“(El cinema) “És un art que podria haver estat una altra cosa, si s’hagués organitzat d’una manera menys brutal. Un equip de cinema professional és un mirall del pitjor que hi ha a la societat: lladres, esclaus, operaris, tot tipus de ismes -sexisme , feixisme, etc- i especialitzacions tècniques absurdes”

Tràiler i fotogrames

Reprodueix vídeo

Pel·lícules relacionades