Calamity

Rémi Chayé

Sinopsi

1863, Estats Units d’Amèrica. En una caravana que va cap a l’oest amb l’esperança d’una vida millor, el pare de Martha Jane és ferit, per la qual cosa ella haurà de conduir el carro familiar i tenir cura dels cavalls. Aprendre és difícil, però alhora, mai no s’ha sentit tan lliure. Per muntar millor decideix posar-se pantalons i després tallar-se els cabells, generant així una enorme polèmica que farà brillar el seu veritable caràcter davant les innombrables dificultats que se li presenten en un món salvatge i en què tot és possible.

Curiositats

– Millor llargmetratge a Annecy

– La pel·lícula està inspirada en el personatge de western Martha Jane Canary-Burke, coneguda com a Calamity Jane (1852-1903), defensora fronterera i exploradora professional nord-americana, reconeguda per haver lluitat contra els amerindis. Sobre ella s’ha escrit que va ser la millor pistolera del seu temps, que era una temerària conduint diligències, que va actuar al circ de Buffalo Bill, que va ser una de les poques dones que va lluitar a les Guerres Índies, que va tenir una aventura amb Wild Bill i que va venjar la seva mort després de ser assassinat en una partida de pòquer…

– La pel·lícula es va fer amb 57.600 dibuixos i 980 escenaris diferents

Projecció

Fitxa tècnica

Direcció

Rémi Chayé

Rémi Chayé va néixer el 1968 a Poitiers, França, i és un cineasta i animador francès. La seva primera pel·lícula, El sostre del món, una coproducció franc-danesa de 2015 i 81 minuts de durada, ha estat nominada al Festival de Cinema Francòfon d’Angoulême i al Festival de Cinema d’Animació d’Annecy, on també va guanyar el premi del públic.

Tràiler i fotogrames

Reprodueix vídeo

Pel·lícules relacionades