Life of Ivanna

Renato Borrayo Serrano

Sinopsi

Ivanna, una jove de 26 anys, mare de cinc fills, viu a la regió àrtica al nord-oest de Sibèria. Viu una vida nòmada tradicional, conduint el seu ramat de rens per la tundra com va fer la seva família durant segles. Però a causa dels efectes secundaris ambientals del canvi climàtic, la majoria dels seus rens estan morint i sap que aviat es veurà arruïnada i obligada a prendre una decisió dramàtica. El seu marit, Gena, ja ha deixat la família. Es va traslladar a la ciutat amb l’esperança de trobar una feina com a treballador als camps de petroli russos, però no va tenir èxit i es passa el temps bevent i barallant-se. Ivanna està disposada a donar-li una última oportunitat al seu matrimoni. Renunciarà a la seva vida tradicional, abandonarà la tundra, es traslladarà a la ciutat i trobarà feina a Gazprom. Però el temps ha canviat, en Gena es torna violent i alcohòlic, i l’Ivanna s’adona que la vida civilitzada de la ciutat no és la que esperava. Però no hi ha camí enrere, l’Ivanna haurà d’agafar les regnes de la seva vida i assegurar-se un futur per a ella i els seus cinc fills.

Curiositats

– La pel·lícula segueix de prop l’Ivanna i la seva família durant quatre anys a través dels seus dramàtics canvis de vida, des de la dura vida a la tundra fins a la vida moderna a la ciutat siberiana de Norilsk.

– La història té lloc a la península de Taimir, 200 milles al nord del cercle polar àrtic, al nord de Sibèria, on hi viuen els Nenets, poble on pertany la protagonista.

– La història explica la decadència de la vida tradicional de la regió, conseqüència del canvi climàtic, i mostra com el bestiar se li va morint.

– Van trigar 4 anys a rodar la pel·lícula.

Projecció

Fitxa tècnica

Direcció

Renato Borrayo Serrano

El 2017 es va graduar com a director de cinema especialitzat en pel·lícula documental per la Universitat Estatal de Rússia de Fotografia. El 2017 va completar els cursos a l’Escola Marina Razbezhkina i a l’Escola de Cinema Documental i Teatre Mikhail Ugarov. Des del 2014 les seves obres han estat presentades en nombrosos festivals internacionals de cinema. La seva pel·lícula “Film for Carlos” va rebre el Premi d’Honor del Jurat al Dok Leipzig 2017 i també una menció honorífica del jurat a l’Art Dok Fest 2017 de Moscou, i també va guanyar el Premi al Millor Curtmetratge al DocuDays UA 2018 a Kíev, entre molts altres.

Filmografia:

Another Country _ 2014
Film For Carlos _ 2017

Tràiler i fotogrames

Reprodueix vídeo

Pel·lícules relacionades