100UP

Feminisme
*estrena a Catalunya
Heddy Honigmann

Sinopsi

100UP és una pel·lícula que investiga la voluntat de viure. Retrata una selecció acolorida de persones de tot el món que tenen més de 100 anys d’edat. Totes han estat testimonis de grans esdeveniments històrics, però, en lloc de quedar-se vivint en el passat, miren cap endavant. Amb el rellotge inevitablement marcat, aquestes persones centenàries s’aferren a la vida i es marquen nous objectius amb alegria de viure, negant-se a admetre la traïció dels seus cossos en deteriorament. El temps és alhora el seu enemic i el seu amic. Tenen malalties reals, han perdut parelles i alguns d’ells van sobreviure als seus propis fills. Tot i això, aquests infants actius, curiosos i creatius de més de 100 anys són increïblement bons per tornar a començar cada nou dia.

Curiositats

* Una de les protagonistes, Shirley Zussman, va nèixer quan començava la Primera Guerra Mundial.

* Hans Maier ha creat una pàgina web amb 100 anys on parla de “deures” humans.

* Amb 100 anys, Raul Jeri, fa de metge voluntari en un hospital.

Projecció

Fitxa tècnica

Direcció

Heddy Honigmann

Heddy Honigmann va néixer el Perú el 1951, filla d’immigrants jueus procedents d’Àustria i Polònia supervivents de l’holocaust, i és considerada una de les millors realitzadores de documentals. Les seves pel·lícules (ficcions i documentals) han viatjat per tot el món rebent importants premis i retrospectives com a Toronto, el Museum of Modern Art de Nova York, París, Berlín, Lisboa, Minneapolis, Barcelona, ​​Madrid, València, Ontario, Utrecht, Grasz, Chicago i Berkeley, entre d’altres. També ha rebut nombrosos premis per la seva trajectòria com a realitzadora, com el Living Legend Award a IDFA, el Dortmund Honorary Award for Documentary Film, el Hot Docs Outstanding Achievement Award, el Gate Persistence of the San Francisco Films Society Vision Award, el premi J. Van Praag de la Humanist Association als Països Baixos, el premi per la seva contribució a l’art de la realització de documentals al festival de cinema de Tessalònica o el premi Jan Cassies per tota la seva obra del Dutch National Fund for Cultural Films for Television als Països Baixos.

Entre les seves obres destaquen: Buddy, Joke van Leeuwen: a world between two ears, Around the World in 50 Concerts, El Olvido, Forever, Dame la Mano, Good Husband, Dear Son, Food for
Love, Crazy, The Underground Orchestra, 2 Minutes of silence, please, Au Revoir, Metal and Melancholy o Mind Shadows.

“És possible que aquesta pel·lícula sigui la més personal. Sento una forta connexió amb els personatges principals i puc imaginar-me en la seva lluita. Encara no tinc cent anys, però a causa d’una desagradable escoliosi, el meu cos de vegades se sent com el d’una persona centenària. I, no obstant això, malgrat el dolor, encara puc estimar la vida. Mentre sigui així, mentre creixi la llavor de la vida, com una petita fulla que s’obre, la vida segueix sent digna de viure i de vegades et sents immortal. Després vols escriure un altre poema, fer una altra foto, actuar una vegada més per al públic, fer una altra pel·lícula.”

Tràiler i fotogrames

Reprodueix vídeo

Pel·lícules relacionades