Taming the garden

Feminisme
Salomé Jashi

Sinopsi

Un dels homes més poderosos de Geòrgia ha desenvolupat una afició inusual. Compra arbres centenaris, alguns alts com edificis de 15 pisos, a comunitats de la costa de Geòrgia. Per trasplantar aquests arbres, el paisatge que els envolta es trenca i les persones que viuen al seu voltant es veuen obligades a adaptar-se a la irrupció.

“Veure aquesta imatge era com veure un error en el realitat. Era com si hagués vist alguna cosa que no hauria d’haver vist mai. Era bonic, com la poesia de la vida real, però al mateix temps semblava un error, una mena de malestar.”

Curiositats

* L’equip del documental va estar rodant cada mes durant dos anys.

* El misteriós multimilionari que col·lecciona els arbres és Bidzinia Ivanishvili.

Projecció

Fitxa tècnica

Direcció

Salomé Jashi

Salomé Jashi va néixer a Tbilisi, Geòrgia, el 1981. Va estudiar periodisme i va treballar com a reportera durant diversos anys. El 2005 va rebre una beca del British Council per estudiar documental a la Royal Holloway, Universitat de Londres. El documental The Dazzling Light of Sunset (2016) va ser guardonat amb el premi principal a la competició Regard Neuf de Visions du Réel, així com a ZagrebDox, Jihlava IDFF, Valdivia IDFF i a diversos festivals. El seu treball anterior, Bakhmaro (2011), va rebre la Honorary Mention for a Young Documentary Talent al DOK Leipzig, el Best Central and Eastern European Documentary al Jihlava IDFF, i va ser nominat als premis Asia Pacific Screen Awards i al Silver Eye Awards. Salomé és la fundadora de dues productores: Sakdoc Film i Microcosmos, ambdues productores de documentals i de ficció d’alta qualitat artística. Va ser becària de la beca Nipkow el 2017 i del programa DAAD Artists-in-Berlin el 2020.

Tràiler i fotogrames

Reprodueix vídeo

Pel·lícules relacionades