S’obren les inscripcions 2017

Home / Festival Protesta / S’obren les inscripcions 2017

S’obren les inscripcions de la cinquena edició del festival de cinema Protesta

  • Es pot presentar qualsevol curtmetratge de crítica social fins el 15 de maig.
  • El 25% de cada premi anirà destinat a una entitat o associació sense ànim de lucre que el mateix guanyador o guanyadora escollirà.
IMG_0041
Festa final del Protesta 2016 al Teatre Atlàntida de Vic

Aquest dimecres 15 de febrer s’obren les inscripcions per presentar-se a la cinquena edició del Protesta, el festival internacional de cinema de crítica social que es farà durant el mes d’octubre, i que aquest any celebra el seu cinquè aniversari. Per a celebrar-ho, es faran activitats a cinc ciutats diferents, mantenint com a seu Vic. El termini per presentar els curtmetratges serà el 15 de maig, i no serà fins el 14 de setembre que es faran públics els curtmetratges finalistes que es projectaran durant el festival a diferents espais.

El Protesta té l’objectiu de crear un espai específic per a la projecció, divulgació i difusió de cinema de crítica social per tal de potenciar les creacions d’autors a nivell nacional i internacional i esdevenir una eina de transformació social. A la darrera edició s’hi van presentar 767 treballs d’una seixantena de països.

El festival combina el concurs de curtmetratges de crítica social amb la projecció de llargmetratges, música en directe, exposicions, xerrades i taules rodones relacionades amb el món audiovisual i amb la crítica social. Enguany, coincidint amb el cinquè aniversari, s’ampliarà el nombre de projeccions de llargmetratges.

DSCF1407
Els guanyadors del millor curt de ficció del Protesta 2016

El període d’inscripció s’acaba el 15 de maig. Els curtmetratges es poden inscriure a través de la web del festival <www.festivalprotesta.cat> o a través d’alguna de les plataformes de curtmetratges que apareixen a les bases, que estan publicades a la web del festival. La durada dels treballs no podrà superar els 30 minuts i es podran presentar peces de ficció i documental. El comitè de selecció farà una tria dels curtmetratges finalistes, dels quals el jurat atorgarà el premi al millor curtmetratge documental i al millor curtmetratge de ficció. En els propers mesos s’aniran fent públics els noms dels membres del jurat d’enguany, sempre relacionats amb el món audiovisual o l’activisme social. El premi del públic el podran votar els assistents a les projeccions dels curts finalistes durant tots els dies de festival.

El premi al millor curtmetratge documental i millor curtmetratge de ficció està dotat amb 1.000 euros, i el premi del públic amb 500 euros. El 25% de cada premi anirà destinat a una entitat o associació sense ànim de lucre que el mateix guanyador o guanyadora escollirà. A més, els guanyadors rebran el trofeu del festival, una escultura de forja feta per Enric Pla Montferrer.

Related Posts