Obrim les inscripcions del concurs de curtmetratges de crítica social 2021!

Home / Festival Protesta / Obrim les inscripcions del concurs de curtmetratges de crítica social 2021!

El Festival Protesta torna a l’acció després d’un any d’aturada a causa de la pandèmia mundial de la Covid-19. Des d’avui s’obren les inscripcions al concurs de curtmetratges de la vuitena edició del Protesta, Festival Internacional de Crítica Social, que tindrà lloc a Vic del 15 al 23 d’octubre de 2021. Fins al dia 15 d’abril es podran inscriure curts a través de la pàgina del festival (www.festivalprotesta.cat) o a través de les plataformes Festhome, Clickforfestivals i Filmfreeway

La principal novetat d’aquest any al concurs de curtmetratges és la remuneració amb 25€ de tots els treballs que es projectaran, tant en la Selecció Oficial com en la No Competitiva. La remuneració es va incloure a les bases de l’any passat, però amb l’anul·lació del concurs i del Festival a causa de la Covid-19 no es va portar a terme, per tant l’edició 2021 és la primera on es portarà a la pràctica. L’organització del festival proposa aquesta retribució simbòlica com una primera declaració d’intencions per reconèixer l’esforç i el treball realitzat per l’equip dels curtmetratges. És precisament en espais com el Protesta, un festival construït des de la base, el voluntariat i sense afany de lucre, que cal donar valor, visibilitat i reconeixement a les creacions de crítica social. 

S’hi poden presentar peces de ficció, documental i d’animació d’una durada màxima de 30 minuts. La inscripció té un cost de 5 euros i el comitè de selecció farà una tria dels curtmetratges de la Selecció Oficial, dels quals el jurat atorgarà el premi al millor curtmetratge documental (1.000€) i al millor curtmetratge de ficció (1.000€). En els pròxims mesos s’aniran fent públics els noms dels membres del jurat d’enguany, sempre relacionats amb l’activisme i amb el món audiovisual. 

A més a més d’aquests dos guardons hi ha el premi del públic (500€), que el podran votar els assistents a les projeccions dels curts finalistes durant els dies de festival, i la menció especial de l’organització, que es decideix de manera interna. Com sempre, el 25% de cada premi es destinarà a una entitat o associació sense ànim de lucre, que el mateix guanyador o guanyadora escollirà.

 

Més presència femenina en el concurs de curtmetratges

L’altre gran repte que l’organització assumeix en aquesta novena edició és l’augment de la participació de directores en el concurs. Fins ara, només el 27% dels curtmetratges que es presenten estan dirigits per dones. Tot i que a les aules de les carreres de comunicació audiovisual les dones representen el 64% de l’alumnat, aquesta dada no es traspassa a la indústria, on només el 16% de les produccions estan dirigides per dones. 

El Festival s’ha marcat com a repte aconseguir trencar les estadístiques i potenciar que més directores presentin les seves obres al concurs de curtmetratges per aconseguir assolir la paritat en un futur no molt llunyà. L’objectiu és ambiciós, però des de l’organització es considera imprescindible començar a treballar ja per tal de revertir les xifres de participació. “Sabem que hi ha moltes directores i les volem encoratjar perquè es visibilitzin i ens mostrin els seus treballs”. 

A l’octubre es faran públics els films finalistes, que es projectaran durant el festival, en diferents espais de Vic. Estigueu alerta a les novetats i seguiu-nos a les xarxes!

Related Posts