Nova imatge, dates i temàtica del Festival Protesta 2016

Home / Festival Protesta / Nova imatge, dates i temàtica del Festival Protesta 2016

Aquesta setmana hem presentat les dates, temàtica i imatge del Festival Protesta 2016. La novetat principal d’aquest any és que tindrà lloc del 12 al 22 d’octubre, allargant la durada de 8 a 11 dies, i que farem el salt a llargmetratges!

El Protesta 2016 posarà el focus en una temàtica d’actualitat: “Dones Rebels“. Des del Festival hem volgut posar llum a les lluites específiques pels drets de les dones que han estat especialment vulnerats al llarg de la història i encara en l’actualitat. El caràcter internacional del Festival ens apropa a realitats complexes de lluites feministes que potser aquí ja s’han guanyat, però que en altres llocs estan encara per arribar. La dona segueix en una posició de vulnerabilitat fins i tot en les societats que es consideren més igualitàries i avançades en drets socials. Per això, estem preparant una àmplia programació on es tracti aquesta temàtica des de diferents àmbits per ampliar coneixements i obrir nous espais de debat.

IMGP4723 per web

L’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic (EART) col·labora amb el festival per crear la imatge gràfica des de la segona edició. Aquest any, la idea original del cartell ha estat obra de Laia Félix, estudiant de EART, que assegura que va partir del sexisme en el llenguatge. La fotografia de fons mostra la lluita històrica i el text, idea de Laia Félix, mostra una de les lluites contemporànies, la lluita pel llenguatge inclusiu. A la fotografia apareix Emmeline Pankhurst (Manchester, 15 de juliol de 1858 – Londres, 14 de juny de 1928) que va ser una de les fundadores del moviment sufragista britànic, un moviment de dones que van lluitar pel seu dret a votar.

Cartell Festival Protesta 2016

També s’ha fet públic el nombre d’inscrits al concurs de curtmetratges. Entre l’1 de febrer i l’1 de maig, el festival va rebre 767 curtmetratges procedents de 60 països de tot el món, entre els quals hi ha Brasil, França, Mèxic, Argentina, Colòmbia, Itàlia o Rússia. En aquests moments s’està realitzant el procés de visualització i els curtmetratges que formaran part de la “Selecció Oficial Protesta 2016” s’anunciaran el proper 1 d’octubre.

Trofeu 3

Related Posts