Més de cent persones omplen la Jazz Cava de Vic a la inauguració del Festival Protesta

Home / Festival Protesta / Més de cent persones omplen la Jazz Cava de Vic a la inauguració del Festival Protesta

• Es van projectar dos dels curtmetratges seleccionats, Un día de campo i Bendito machine V – Pull the trigger

• Aquest dilluns el festival es trasllada a la biblioteca, amb més projeccions i la presentació del llibre Kurdistan, La revolució ignorada

Vic, 19 d’octubre de 2015. Més d’un centenar de persones van assistir a la inauguració de la tercera edició del Festival Protesta aquest diumenge a la Jazz Cava de Vic, que es va omplir de gom a gom. El públic divers reafirma la consolidació i professionalització del festival any rere any. A la inauguració es van projectar dos dels curtmetratges seleccionats, Un día de campo i Bendito machine V – Pull the trigger, abans de donar pas al concert inaugural de Tiger Menja Zebra.

IMGP3825b

Les activitats del festival continuen aquest dilluns a les set de la tarda, a la biblioteca Joan Triadú de Vic, amb la projecció de dos curtmetratges més, Ecuador, con los ojos cerrados i Acabe de tindre un somni. La jornada, centrada en el Kurdistan, seguirà amb la presentació del llibre La revolució ignorada, a càrrec de Dara Zagros, activista kurd i Coni Docolomansky, membre de Kurdiscat.

Dimarts, el festival es traslladarà al Cafè de l’Orfeó, amb més projeccions i una taula rodona que abordarà el tema dels refugiats, amb represnetants de Creu Roja, ACNUR, i el fotoperiodista Sergi Càmara. A les deu de la nit, i conjuntament amb Cineclub, es projectarà a l’ETC el documental Syria, self portrait, que comptarà amb la participació del seu productor, Paco Poch.

Dimecres la taverna social La Nyàmera acollirà les projeccions i la taula rodona Palestina, ocupació i complicitats que maten, i a la nit es projectarà el documental La vida en espera: el referéndum y la resistencia en el Sáhara Occidental a l’Espai ETC. Dijous serà el dia de Espoli i lluita indígena a l’Amèrica Llatina, i divendres, La lluita del poble tibetà, que comptarà amb la participació de Thubten Wangchen, Lama i membre del parlament tibetà a l’exili, al Fòrum de Debats.

Durant tota la setmana, els espectadors poden votar els curtmetratges visualitzats. El recompte fnal donarà el premi del públic, que es lliurarà dissabte a la festa final, juntament amb el premi a la millor ficció i el premi al millor documental.

IMG_9588

Related Posts