L’eufòria de gènere arriba al Festival Protesta 2019

Home / Festival Protesta / L’eufòria de gènere arriba al Festival Protesta 2019

El binarisme dels conceptes home i dona està en qüestió. Constantment ens fem preguntes sobre els rols, els estereotips de gènere, la maternitat, la masculinitat, l’educació no-sexista, el fet trans*… Sentim la pressió d’haver de saber qui som i encaixar en la categoria que ens ha estat assignada, a la vegada que se’ns presenten una gran varietat de matisos, de colors, d’opcions i de possibilitats. Comença la setena edició del Protesta, festival internacional de cinema de crítica social, i volem posar llum a moltes de les preguntes que ens sorgeixen sobre les identitats i expressions de gènere diverses i fluides.

Del 18 al 26 d’octubre reflexionarem sobre el que hem anomenat “Eufòria de gènere”, un concepte extret del llibre d’en Miquel Missé que defineix un estat i un moment en què tot l’ordre establert al voltant de les categories d’home i dona està en entredit.

En aquesta edició, hem programat un total de 43 projeccions. Dels 14 llargmetratges, 5 pel·lícules són estrenes a Catalunya, i d’aquestes, 3 són estrenes a l’Estat espanyol. D’altra banda, es projectaran 28 curtmetratges, 10 de la Selecció Oficial i 18 de la Selecció No Competitiva.

Des del Festival Protesta seguim apostant per oferir una programació paritària a la mostra de llargmetratges, amb 8 pel·lícules dirigides per dones i 6 per homes. No totes les projeccions previstes tenen relació directa amb la temàtica escollida però aquest any en tenim algunes que hi encaixen perfectament. Una de les pel·lícules de la programació és “Boys don’t cry” i parla de la història de Teena Brandon que sempre ha desitjat ser un noi i un dia decideix tallar-se els cabells, ocultar els seus pits i marxar a viure a un poble de Nebraska. Aquesta projecció es podrà veure dilluns 22 al Cinema Vigatà amb la col·laboració del Cineclub.

A més, el festival continua en ruta, i farem sessions a Manresa, Barcelona i, per primera vegada, a Girona i enguany anirem fins a les Açores.

Creiem que un altre món és possible, i des del Protesta, un festival transformador i feminista, volem contribuir a fer-lo millor impulsant un canvi social a través del cinema.

 

La imatge del cartell d’aquest any ens la realitzat Munster Studio

Related Posts