La segona edició del Festival Protesta supera totes les expectatives

Home / Festival Protesta / La segona edició del Festival Protesta supera totes les expectatives

SONY DSC

Aquest diumenge, 27 d’abril, el petit Protesta ha posat el punt i final a la segona edició del Protesta després d’una intensa setmana plena d’activitats. Al voltant d’un miler de persones han passat pels diferents espais Protesta; Jazz Cava, Occità, la biblioteca Joan Triadú, la Nyàmera, i espai ETC de Vic.

La projecció dels curtmetratges finalistes, el col·loqui Fotoperiodisme i llibertat d’ informació, les conferencies Henry David Thoreau, pare de la desobediència civil i Desobediència civil contra la corrupció, les taules rodones Osona Desobedient, Dret a l’avortament i Periodisme participatiu i compromès, el concert de Ljubliana & the Seawolf i Microbio & Acid Lemon, les exposicions Regràfica, Modern Dance i Mostra dels cartells del Protesta, el cinefòrum crític compost pel curtmetratge Tots a bord; víctimes de l’atac al Mavi Marmara i l’estrena del documental Salute, són algunes de les activitats que han format part de la programació del Protesta 2014. El diumenge va arrencar amb una sessió de curtmetratges fora de concurs i a la tarda, el Petit Protesta va aconseguir despertar la ment crítica dels més petits amb la projecció de Wall·e.

Dissabte, 26 d’abril, es va celebrar la gran final del festival. Un espectacle de circ de la mà de Bruna Anglada, projeccions, música en directe a càrrec de Roger Usart i Tiana Dixon, premis i molt més van fer de la gala de dissabte, una festa de la reivindicació social. L’acte va comptar amb la presencia dels membres del jurat de l’edició d’aquest any: l’economista Miren Etxezarreta, el magistrat de l’Audiència provincial de Barcelona, Santiago Vidal, el periodista Carles Solà, l’advocat de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca a Osona, Toni Iborra, l’arquitecte i impulsora del Parlament Ciutadà, Itziar González i el crític de cinema, Blai Morell. Els documentalistes Unai Aranzandi i Peter Joseph també han format part del jurat d’aquest any encara que han fet la seva valoració a distància. Els membres del jurat van pujar a l’escenari a defensar la necessitat d’un nou model de societat més just.

Els grans guanyadors de la nit van ser Minerita, un treball que tracta sobre la precària situació de les dones a les mines del Cerro Rico de Potosí a Bolívia, va aconseguir el premi al millor curtmetratge de crítica social documental i Un lugar mejor, un curtmetratge que tracta de forma molt amena sobre les migracions, va guanyar el premi al millor curtmetratge de crítica social de ficció. El premi del públic també se’l va endur Minerita.

La valoració final de l’edició d’aquest any per part de la organització ha estat molt positiva. “Hem superat les expectatives, tan pel que fa a l’assistència de públic com pel que fa a la qualitat dels curtmetratges” deia Àngel Amargant, organitzador del festival. Amargant afegia que tot i així, “seguirem treballant per una tercera edició millor”.

El Festival Protesta compta amb la col·laboració de la Fundació Puig Porret i l’Ajuntament de Vic així com també el suport de l’Escola d’Art de Vic, el Cineclub Vic i el Fòrum de Debats.

DSC_0508

Related Posts