Robin Bank

Feminisme
Anna Giralt Gris

Sinopsi

Robin Bank narra la història de l’Enric Duran, un activista català que entre el 2005 i el 2008 va demanar préstecs bancaris per valor de mig milió d’euros, però mai els va retornar i va utilitzar els diners per finançar projectes socials. Després va ser empresonat, va sortir en llibertat sota fiança i mentre estava a l’espera de judici, va escapar del país i es va declarar en alegre rebel·lia.

Curiositats

– El seu anterior curtmetratge “44 messages from Catalonia” va ser produït per Laura Poitras, directora de Citizenfour

– La directora va trigar 5 anys a fer el documental

– La idea de fer el documental se li va ocórrer després de l’1 d’octubre del 2017: “per un moment vaig pensar que potser podia passar alguna cosa… Va tornar a sonar el nom d’Enric Duran amb el tema de la revolució integral, econòmica, és a dir, si farem un país, que sigui amb unes bases diferents.”

– El següent documental serà sobre l’extrema dreta espanyola

Projecció

Fitxa tècnica

Direcció

Anna Giralt Gris

Anna Giralt Gris és cineasta, creadora de nous mitjans i investigadora. Llicenciada en Comunicació Audiovisual i Màster en recerca en Comunicació Social per la Universitat Pompeu Fabra. El seu primer llargmetratge documental, “Robin Bank”, ha estat seleccionat en
selecció oficial als prestigiosos festivals CPH:DOX, Thessaloniki Documentary Festival i al Festival de Cinema de Màlaga, entre d’altres. És una coproducció entre Espanya i Alemanya, compta amb la participació d’ARTE i Televisió de Catalunya i s’estrenarà a sales comercials l’octubre de 2022.

Ha dirigit i produït diversos curtmetratges documentals en països com l’Afganistan, l’Iran i l’Iraq, que han estat reconeguts en festivals internacionals. El seu darrer curtmetratge, “44 messages from Catalonia”, ha estat produït per Field of Vision i seleccionat a DMZ docs i finalista dels Grierson Awards.

Tràiler i fotogrames

Reprodueix vídeo

Pel·lícules relacionades