El Festival Protesta tancarà la 5a edició amb una Festa de les Arts

Home / Festival Protesta / El Festival Protesta tancarà la 5a edició amb una Festa de les Arts

En un moment en què sales de cinema i teatres de tot Catalunya estan notant una davallada important en quantitat de públic, el Festival Protesta ha aconseguit mantenir una constant de públic en l’edició més ambiciosa del festival de cinema de crítica social. De programar sis llargmetratges l’any anterior, s’ha passat a programar-ne onze, amb quatre estrenes a Catalunya, dues de les quals a l’Estat espanyol. El festival ha reivindicat la descentralització de la cultura des dels espais Protesta, que s’han omplert de persones que buscaven espais per a la reflexió i la transformació social. En el moment actual, el festival s’ha erigit com a un espai refugi.

Reflexions imprescindibles: art i mitjans, i on són les dones en la cultura?

Els periodistes Toni Puntí i Montse Virgili van debatre dimecres a l’espai Muntanya de Llibres sobre “Cultura i mitjans: un amor impossible?” una xerrada que va comptar amb la col·laboració de la cooperativa Dies d’Agost. Els dos comunicadors van posar especial èmfasi en destacar que en moments com l’actual és més necessària que mai la presència de la cultura als mitjans. I es va posar com a exemple el model francès, que destina programes dedicats exclusivament a la cultura en prime time i no només com a seccions dins de magazins i informatius. L’acte va generar un espai dinàmic de preguntes on els assistents van poder compartir la seva visió de l’actual presència de la cultura en els mitjans de comunicació.

Les darreres activitats programades per aquesta cinquena edició són “Idees per una interpretació del supeàvit audiovisual” avui divendres a les 18h a ACVic Centre d’Arts Contemporànies. Amb la performance de Hilo Mental (Félix Pérez-Hita i Arturo Bastón) i Toni Ferron. On també es projectaran els curtmetratges Boxgirls i The neverending wall de la Selecció Oficial.

I a les 19.30h el debat “On són les dones en l’àmbit artístic i cultural?” que resol una altra de les preguntes fonamentals que s’ha fet des del Festival i dóna continuïtat a la temàtica de l’edició passada ‘Dones rebels’. Les convidades a participar són Najat el Hachmi, Júlia Barceló i Núria Araüna. El debat es durà a terme a la Fundació Antiga Caixa Manlleu en un acte que compta amb la col·laboració del Fòrum de Debats de Vic.
Fronteres i refugiats

The Good Postman és l’últim llargmetratge programat d’aquesta setmana a Vic. I es podrà veure avui divendres a les 22h, al Cinema Vigatà. Tonislav Hristov explica la important decisió que s’ha de prendre en un petit poble búlgar, amb només 38 habitants a la frontera amb Turquia, on la possible arribada de refugiats que salvarien el poble de la desaparició posa damunt la taula el drama de les persones desplaçades i de les fronteres.

El Festival Protesta tancarà el festival amb la Festa de les Arts

Després de nou dies de projeccions i activitats, el dissabte 28 d’octubre a les sis de la tarda el Teatre Atlàntida acollirà la Festa de les Arts. Teatre, música, literatura, arts plàstiques i cinema protagonitzaran la festa final del Festival Protesta 2017, on es faran entrega dels premis als millors curtmetratges d’aquesta edició. El jurat del festival premiarà el millor curt documental i el millor curt de ficció i, també, es lliurarà el premi del públic. Durant els dies del festival, diversos espectadors han estat presents a les projeccions de curtmetratges que s’han fet. El públic ha pogut puntuar els films que han estat projectats en diversos Espais Protesta de la ciutat de Vic.

Els membres del jurat de l’edició d’enguany són Olga Capdevila, il·lustradora; Valentí Oliveras, director de programació del Clam, Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya; David Fontseca, realitzador de documentals i de programes de televisió; Júlia Barceló, actriu; Adrià Bas, periodista i guionista del programa ‘Preguntes freqüents’ de TV3 i Najat El Hachmi, escriptora i mediadora cultural.

Related Posts