La sessió inaugural del Protesta omple la Jazz Cava

Home / Festival Protesta / La sessió inaugural del Protesta omple la Jazz Cava

Avui dilluns, 21 d’abril, més d’un centenar de persones han  assistit a l’acte inaugural del Festival Protesta a l’espai Jazz Cava de Vic.

BlwuQAYIIAAU0qI.jpg_largeInauguració Protesta 2014_2

Després dels parlaments realitzats pels membres de l’organització, s’han projectat dos dels curtmetratges finalistes de l’edició d’aquest any: Minerita i A passo d’Uomo.

Minerita: Dirigit per Raúl de la Fuente (Espanya), explica la història de tres dones, Lucía, de quaranta anys, Ivone, de setze anys i Abigali, de disset anys, que treballen a la mina i lluiten per sobreviure a Cerro Rico de Potosí (Bolivia), un territori sense llei on hi regna la violència. La seva única arma serà el seu propi coratge… i la dinamita.

A passo d’Uomo: Dirigit per Giovanni Aloi (Itàlia), és una història contemporània inspirada en fets reals. Fiore, ex-treballador d’una fàbrica de Gènova, és un pare de família que es troba en greus dificultats econòmiques. Immers en l’addicció del joc i la penúria a causa de la desocupació, Fiore es refugia en la mentida, incapaç de buscar ajuda en un món que l’ha abandonat.

BlwiVGgIcAAbNaW.jpg_large

Com ja havia anunciat la organització del festival, el públic assistent a la projecció ha pogut puntuar els curtmetratges mitjançant una butlleta de votació. Al final de la setmana, es recomptaran els vots recollits als diferents espais Protesta i, conjuntament amb la votació del jurat, es farà públic el nom dels curtmetratges que passaran a la final i que es projectaran el dissabte, 26 d’abril a partir de les 19 hores a l’espai ETC.

A les 20.30h ha estat el torn de Ljubliana & the Seawolf, un grup format per sis músics de Barcelona que ha delitat als espectadors amb la seva proposta musical i ha posta el punt final al primer dia de Festival Protesta.

Inauguració Protesta 2014-1

Des d’avui, es poden veure a diversos espais de la ciutat de Vic les exposicions programades pel Festival Protesta. Sota el títol de Regràfica es pot visitar a l’espai ETC una mostra de cartelleria amb un clar rerefons de conscienciació social. Al mateix espai acull l’exposició de fotografies Modern Dance, dels SlowChickenDance. A l’espai La Nyàmera, el proper dijous s’hi podrà trobar una mostra de marxandatge d’iniciatives de denúncia a Osona i a l’Escola d’Art de Vic, una mostra dels cartells presentats al concurs del Festival Protesta.

Related Posts