El festival Protesta de cinema de crítica social obre les inscripcions de la seva sisena edició

Home / Festival Protesta / El festival Protesta de cinema de crítica social obre les inscripcions de la seva sisena edició

Les inscripcions de curtmetratges a la sisena edició del festival Protesta que tindrà lloc a Vic (Osona) entre el 19 i el 28 d’octubre ja són obertes. La inscripció dels films es pot fer fins al dia 15 de maig des de la pàgina del festival (www.festivalprotesta.cat) o, a través de les plataformes Festhome, Clickforfestivals i Filmfreeway. Per primera vegada, la inscripció tindrà un cost de 3 euros.

La durada dels treballs no pot superar els 30 minuts i es poden presentar peces de ficció i documental. El comitè de selecció farà una tria dels curtmetratges finalistes, dels quals el jurat atorgarà el premi al millor curtmetratge documental i al millor curtmetratge de ficció. En els pròxims mesos s’aniran fent públics els noms dels membres del jurat d’enguany, sempre relacionats amb l’activisme social o amb el món audiovisual. El premi del públic el podran votar els assistents a les projeccions dels curts finalistes durant els dies de festival. A l’octubre es faran públics els films finalistes, que es projectaran durant el festival, en diferents espais de Vic. Les bases es poden consultar en aquest enllaç.

Els premis

El premi al millor curtmetratge documental i millor curtmetratge de ficció està dotat amb 1.000 euros, i el premi del públic amb 500 euros. El 25% de cada premi anirà destinat a una entitat o associació sense ànim de lucre, que el mateix guanyador o guanyadora escollirà. A més, els guanyadors rebran el trofeu del festival, una escultura de forja feta per Enric Pla Montferrer.

El concurs de curtmetratges és només una part del festival Protesta, que des de la passada edició compta amb una extensa programació de llargmetratges i activitats paral·leles.

Com cada any, el premi al millor curtmetratge documental i millor curtmetratge de ficció està dotat amb 1.000 euros, i el premi del públic amb 500 euros. El 25% de cada premi anirà destinat a una entitat o associació sense ànim de lucre que el mateix guanyador o guanyadora escollirà. A més, els guanyadors rebran el trofeu del festival, una escultura de forja feta per Enric Pla Montferrer.

A l’edició del 2017, els guanyadors del Protesta van ser, Box Girls de Jaime Murciego, amb el premi al millor documental. Ambientada a Kariobangi, Kenya, explica com l’escola ‘Boxgirls Kenya’ intenta donar eines a les noies per millorar la seva situació en un entorn de pobresa, crim, drogues, violacions i altres abusos. El 25% del premi va  anar destinat precisament a aquesta escola de boxa.

En la categoria de millor curtmetratge de ficció, el guanyador és 3 gramos de fe, de José A. Campos. El curt fa una dura crítica als desnonaments a través de la història de la Maria. El 25% del premi es va destinar a l’associació Borrando Diferencias, d’ajuda a families amb fills amb necessitats especials.

El premi del públic va ser per Frontera invisible, de Nicolás Richat. El documental mostra el testimoni de comunitats colombianes que veuen com la febre de l’oli de palma arrasa hàbitats naturals i els expulsa de la seva terra que acaba concentrada en mans de grans corporacions, tot en nom de la producció de combustible verd. El 25% del premi s’ha destinat a l’entitat Comision Intereclesial de Justicia y Paz de Colombia.

I l’organització del festival va atorgat la menció especial al documental Bunkers, d’Anne-Claire Adet, una història sufocant de com els sol·licitants d’asil polític a Ginebra s’allotgen en búnquers sota terra a l’espera d’una resolució.

Related Posts