Ens aturem per agafar forces, repensar el festival i tornar el 2024

El Protesta ha viscut l’any 2022 una de les edicions més emotives i multitudinàries de la seva història. Va ser la millor celebració del desè aniversari que podríem haver imaginat.

Durant 10 anys, des del voluntariat i l’amor pel setè art, hem fet a Vic un Festival de Cinema de Crítica Social en majúscules. El Protesta ha crescut, ha evolucionat i s’ha fet gran. Gairebé 20.000 persones han passat pel festival, s’han projectat més de 250 treballs entre curtmetratges i llargmetratges, s’han programat una setantena d’activitats i hem col·laborat amb més de 50 entitats de la comarca i d’altres indrets. Però els deu anys també han passat per a tot l’equip i els moments vitals de les persones que en formem part han canviat.

Per tal de cuidar-nos i cuidar el festival, hem decidit reequilibrar objectius i ritmes i per fer-ho possible hem vist que ens cal adormir el Protesta durant un any. Ens aturem per agafar forces, repensar-nos i repensar el Protesta, posar la vida al centre, maternar, cuidar-nos i veure des de la distància quin festival volem i podem fer.

Tot sovint les iniciatives culturals caminen soles durant massa temps i això té un cost per les persones que les impulsen. És un patró que hem vist també en iniciatives amigues i que convida a reflexionar sobre per què això només es dóna al sector cultural. Si la cultura és un bé essencial ens ho hem de creure des del principi i fer-la sempre possible.

Gràcies a totes per ser-hi sempre, sense el públic, les col·laboradores i les aliances, aquests deu anys no haurien estat possibles.

No hi haurà edició 2023, però compteu que tornem el 2024. Mentrestant, ens trobem als carrers i a les sales de cinema, continuarem participant en activitats i col·laborant en altres espais i festivals!

L’Equip del Festival Protesta