“Sempre nostres”, l’espot de la cinquena edició del Festival Protesta

Home / Festival Protesta / “Sempre nostres”, l’espot de la cinquena edició del Festival Protesta

Aquest any celebrem la cinquena edició del Festival Protesta i hem volgut convertir l’espot en un breu curtmetratge. Posem l’art reivindicatiu al centre i el dediquem als nostres avis i àvies que, igual que en el passat, segueixen als carrers defensant els drets de totes nosaltres.

Del 20 al 28 d’octubre el Festival Protesta tindrà lloc a diversos espais de la ciutat de Vic.

El festival projectarà una cinquantena de films, dotze dels quals en la Selecció Oficial del concurs de curtmetratges.
Vic, 22 de setembre. Del 20 al 28 d’octubre tindrà Vic acollirà la cinquena edició del Festival Protesta, festival internacional de cinema de crítica social. El festival, que vol convertir-se en una important plataforma per la projecció de cinema de denúncia en l’àmbit internacional, amplia a una desena la quantitat de llargmetratges que es projectaran, majoritàriament, al Cinema Vigatà. El plat fort, però, continua sent el concurs de curtmetratges, que aquest any ha rebut un total de 579 films provinents de 52 països com Argentina, Brasil, Bulgària, França, Iraq, Nova Zelanda, Mèxic, Sri Lanka, Tailàndia o Uzbekistan. L’organització del festival n’ha escollit una dotzena que han passat a formar part de la Selecció Oficial.

L’art reivindicatiu al centre de les activitats paral·leles del festival

En la seva cinquena edició, el Festival Protesta continua mantenint viu l’esperit que el va fer néixer: la transformació de la societat a través del cinema. Aquest any, però, l’organització ha volgut anar una mica més enllà i donar cabuda a altres expressions artístiques que, com el cinema, poden ser utilitzades com a altaveu de denúncia i eina de transformació social. La programació de diverses activitats paral·leles com xerrades, debats, exposicions o concerts tindran l’art reivindicatiu com a eix temàtic.

Cinc anys de Festival Protesta

La cinquena edició del festival vol tornar a crear un espai per a la projecció, divulgació i difusió de cinema de crítica social. El festival es consolida i creix, aquesta cinquena edició, gràcies a la col·laboració de diverses persones, entitats, col·lectius i Espais Protesta així com al suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, que es sumen a l’Ajuntament de Vic i a la Institució Puig-Porret com a patrocinadors.

Related Posts