El Protesta com a espai refugi en dies convulsos

Home / Festival Protesta / El Protesta com a espai refugi en dies convulsos
L’excepcionalitat del moment social i polític ha marcat alguns canvis i modificacions en la programació de la setena edició del Festival Protesta. El Festival Protesta va declarar dilluns 14 el seu absolut rebuig per la resolució de la sentència del judici de l’1 d’Octubre i va anunciar que podrien alterar alguns dels actes previstos del Festival. És així que la inauguració del Protesta prevista per divendres 18 es va canviar de data i es traslladava a dissabte 19.
El mateix passarà amb la Festa Final on s’entregaran els premis als millors curtmetratges, que es reubicarà a diumenge 27 d’octubre a les 18h a l’Atlàntida de Vic degut a la convocatòria que hi ha prevista a Barcelona el proper dissabte. La resta d’actes previstos per dissabte es mantenen.
La pel·lícula escollida per tancar la setena edició del Protesta és  “Me llamo violeta”; un documental que relata la vida de dos joves transgènere. Es podrà veure dissabte 26 d’octubre a les 21.30h al Cinema Vigatà i comptarà amb la presència del seu director, David Fernández de Castro, i del productor, Joan Úbeda.
Des del festival hi ha la voluntat de mantenir sempre que es pugui tots els actes previstos per l’edició d’aquest any: “creiem que no hi ha acció que molesti més a la caverna que el pensament crític i aquesta és, precisament, la nostra raó de ser”. Així ho expressaven en un comunicat on també es posicionaven sempre a favor de les llibertats i contra la repressió.

El Protesta com a espai refugi
Aquest octubre és complicat i convuls, per aquest precís motiu el Protesta es vol reivindicar com un espai de refugi, de cures, de pensament crític i de trobada i la resposta del públic fins al moment està sent espectacular.

“Aquest octubre, més que mai, protestarem. Ho fem des de fa temps i tenim clar que ho tornarem a fer.”

Related Posts