El Festival Protesta ha rebut gairebé 400 curtmetratges de crítica social de 43 països

Home / Festival Protesta / El Festival Protesta ha rebut gairebé 400 curtmetratges de crítica social de 43 països

El Festival Protesta ha rebut gairebé 400 curtmetratges de crítica social de 43 països

  • El 28% dels curts presentats a concurs estan dirigits per dones
  • La selecció oficial i la no oficial es faran públiques a principis de setembre

La sisena edició del Protesta, festival internacional de cinema de crítica social, tindrà lloc del 19 al 28 d’octubre a Vic. L’eix central del festival serà el concurs de curtmetratges que enguany ha rebut gairebé 400 propostes procedents de països com Iran, Rússia, Brasil, França, Grècia, Alemania, Turquia, Iraq  o Armènia. El percentatge de curts dirigits per dones és del 28%, una bona notícia tenint en compte les xifres publicades el 2017 sobre la presència femenina al món del cinema. A Catalunya, les universitats de comunicació audiovisual compten amb una presència femenina que supera el 60%. Aquesta xifra no es reflecteix després en el nombre de dones directores, productores o guionistes al cinema, que es redueix al 16%.

En aquest sentit des del Festival Protesta, l’organització del qual està formada per 8 dones i un home, vol fer un pas més en donar visibilitat al treball de les dones dins del món del cinema i enguany es buscarà la paritat en els llargmetratges que es projectaran. També es vol donar continuïtat a la voluntat de l’edició anterior d’ampliar el nombre de llargmetratges. Es vol donar així, la oportunitat als espectadors de veure pel·lícules que no s’han estrenat en sales comercials del país o que no han aconseguit distribució, per fer del Protesta un referent per a les persones interessades en aquest tipus de cinema que, malauradament, no té una presència rellevant en els circuits comercials habituals.

Protesta 6.0

El festival vol seguir amb la voluntat de ser un espai de desconnexió i reconnexió a través de la reflexió i el pensament crític. És per això que, igual que en passades edicions, l’organització del festival promourà activitats paral·leles i projeccions entorn a una temàtica. Algunes temàtiques tractades fins ara són Dones rebels i Art.

Aquest any, el festival vol posar sobre la taula l’afectació que les noves tecnologies i les xarxes socials -el món virtual- tenen sobre les vides i les relacions de les persones. Aquesta transformació a través del cinema, eix central del Protesta, es planteja en sentit constructiu, en positiu i de forma creativa, fent del festival una festa del cinema de denúncia. Els eixos del festival són la mostra de llargmetratges de crítica social, el concurs de curtmetratges i la programació d’activitats paral·leles relacionades amb el cinema i la denúncia.

Related Posts