PEL·LÍCULES 2017

SAVING BANKSY

COLIN M. DAY

Documental
80 min.
VOSC
Estats Units

*Estrena a Catalunya i a l’Estat espanyol

Centrada en la venda il·legal de l’obra del grafiter Banksi, el documental examina el conflicte filosòfic entre l’art al carrer i els beneficis que comporta.

saving banksy

SHIPWRECKED AMERICA

ALEXANDRA KANDY LONGUET

Documental
52 min

VOSE
França

*Estrena a Catalunya i a l’Estat espanyol

A l’agost de 2005, l’huracà Katrina va arrasar Nova Orleans. Les autoritats dels EUA van respondre al desastre amb incentius massius per a empresaris, destinats a ajudar a reactivar la ciutat. El documental resumeix els resultats d’aquests esforços, que han estat en gran mesura ineficaços. L’antiga capital del jazz està perdent el seu esperit i està expulsant els habitants de tota la vida. El que a primera vista pot semblar un nou començament reeixit és, de fet, un profund abisme social, econòmic i racial entre els habitants.

ShipwreckedPoster

THE GOOD POSTMAN

TONISLAV HRISTOV

Documental
82 min
VOSC
Bulgària

*Estrena a Catalunya

Un petit poble búlgar situat a la frontera amb Turquia ha estat resistint als invasors estrangers des dels temps dels imperis romà i otomà. Ara, l’electorat de 38 búlgars decideix el futur d’Europa. El carter, Ivan, té una nova visió política. Decideix adreçar-se a l’alcalde per donar vida al poble moribund acollint els refugiats. Els opositors volen tancar els ulls o tancar la frontera i tornar a introduir el comunisme. Ocupat en la campanya mentre lliura el correu, l’Ivan aviat s’adona que les bones intencions no són suficients, fins i tot les coses més petites són importants.

TheGoodPostman

THE LAND OF ENLIGHTENED

PIETER-JAN DE PUE

Documental
87 min

VOSE
Bèlgica

*Estrena a Catalunya i a l’Estat espanyol

Un grup d’infants afganesos de la tribu Kuchi desenterren velles mines soviètiques i venen els explosius als nens que treballen en una mina de  lapislàtzuli. Mentre somien en el moment que les tropes nord-americanes es retiraran de les seves terres, un altre grup de nens manté un estricte control sobre les caravanes de contraban de les pedres precioses blaves a través de les àrides muntanyes del Pamir.

the land

I’M NOT YOUR NEGRO

RAOUL PECK

Documental
93 min
VOSC
Suïssa-França-Bèlgica-EUA

*Sessió amb col·laboració de Cineclub Vic

Un documental demolidor sobre el racisme i la violència contra la comunitat afroamericana dels Estats Units. La narració fa un recorregut històric de la brutalitat que els afroamericans han patit en tots els àmbits de la vida. La combinació d’imatges documentals i fotografies posa de relleu una situació que encara avui no s’ha solucionat.

I am not your negro

LA VIDA D´EN CARBASSÓ

CLAUDE BARRAS

Animació
66 min
VOC
Suïssa-França

*Sessió amb col·laboració de Cineclub Vic

Després de la sobtada mort de la seva mare, en Carbassó, amb nou anys, es fa amic d´un policia que l´acompanya a la seva nova llar d´acollida. Una aposta diferent, valenta, pedagògica i extraordinàriament creativa que s´ha convertit en la pel·lícula d´animació més guardonada de l´any, amb premis a Annecy, Angulema, San Sebastián i nominada als Oscar com a millor pel·lícula d’animació.

la vida den carbasso

FUEGO EN EL MAR

GIANFRANCO ROSSI

Documental
108 min
VOSC
Itàlia

 

 

El punt més meridional d’Itàlia s’ha convertit des dels anys 90 en un important centre de desembarcament d’immigrants. En aquests vint anys han mort més de quinze mil persones, ofegades a les seves costes mentre intentaven arribar a Europa. Gianfranco Rosi dirigeix aquest documental centrat en el drama dels refugiats que arriben a l’illa siciliana de Lampedusa, tota una metàfora dels somnis, esperances i desgràcies de milers d’emigrants.

fuego_en_el_mar_44

HOTEL CAMBRIDGE

ELIANE CAFFÉ

Documental
100 min
VOSE
Brasil

Una pel·lícula que ens mostra la situació atípica del moviment brasiler dels sense sostre i els refugiats que ocupen un edifici abandonat al centre de Sao Paulo. La tensió diària provocada per l’amenaça de desnonament revela els drames, les alegries i els diversos punts de vista dels ocupes.

Cartel 68x98_mod7_print

WASTE LAND

LUCY WALKER

Documental
90 min
VOSC
Regne Unit

Documental sobre l’obra de l’artista brasiler Vik Muniz, centrat en una instal·lació al Jardim Gramacho, un dels abocadors d’escombraries més grans del món, a la ciutat de Rio de Janeiro.

waste-land-poster 2

BORDERS AND PROMISES

OTOXO PRODUCTIONS

Documental
40 min
VOSE
Catalunya

Tres artistes del món àrab marginades pel patriarcat, sufocades per la censura i dividides per fronteres difícils de traspassar es troben a Barcelona, on les seves vides i el seu art s’entrellacen en la lluita per ser escoltades.

Borders & Promises Poster

FAM

QUEPO

Documental
50 min
VO
Catalunya

Què veiem quan pensem en la fam, a morir-se de fam? A qui veiem? On són? Què fan? Un recorregut interactiu per poder entendre la tragèdia humana més gran del nostre temps. Un mosaic d’imatges incomplet, ple d’absències i mancat de responsables, creat a força d’estereotips i informació esbiaixada.

Cartell_Projecte fam
Cartell_Projecte fam