PEL·LÍCULES 2016

I, DANIEL BLAKE

KEN LOACH

Ficció
100 min
VOSC
Anglaterra

Per primera vegada a la seva vida, víctima de problemes cardíacs, Daniel Blake, fuster anglès de 59 anys, es veu obligat a acudir a les ajudes socials. No obstant això, malgrat que el metge li ha prohibit treballar, l’administració l’obliga a buscar una ocupació si no desitja rebre una sanció. En el transcurs de les seves cites al servei d’ocupació, Daniel es troba amb la Rachel, una mare soltera amb dos nens que ha d’acceptar un allotjament a 450 km de la seva ciutat per evitar que l’enviin a una llar d’acollida. Presoners de l’embull d’aberracions administratives actuals de la Gran Bretanya, Daniel i Rachel intentaran ajudar-se mútuament. Pel·lícula guardonada amb la Palma d’Or al Festival de Cannes.

I, Daniel Blake

HIJA DE LA LAGUNA

ERNESTO CABELLOS

Documental
87 min

VOSE
Perú

Nélida, una dona als Andes que parla amb els esperits de l’aigua, empra les seves facultats per enfrontar-se a una empresa minera que amenaça amb destruir la llacuna que ella considera la seva mare. Just sota les llacunes de Nélida, es troba un ric dipòsit d’or que enfronta els camperols que tenen por de quedar-se sense aigua amb la mina d’or més gran de Sud-amèrica.

 

Hija de la laguna

MAKE MORE NOISE! SUFFRAGETES IN SILENT FILM

BRITISH FILM INSTITUTE

Documental
80 min
VOSC
Anglaterra

Una recopilació de films muts que indaga en la representació cinematogràfica de les primeres dones sufragistes. La selecció, feta pel British Film Institute amb motiu de l’estrena del film de Sarah Gavron ‘Suffragettes’, combina imatges d’arxiu de les activitats públiques d’aquest moviment feminista amb fragments de comèdies de l’època que desmenteixen una sèrie de tòpics i posicionen l’emancipació femenina en el terreny de les revoltes necessàries del primer quart del segle XX.

Make more noise. Suffragettes in silent film

10 AÑOS Y DIVORCIADA

KHADIJA AL-SALAMI

Ficció
96 min

VOSE
Iemen

Al Yemen, on no hi ha cap requisit d´edat per al matrimoni, la Nojoom és obligada als 10 anys a casar-se amb un home de 30. El dot ofereix, a la família, una renta petita i suposa una boca menys per alimentar. Un acord legítim i acceptable per a tothom, excepte per la Nojoom.

La productora i directora de 10 años y divorciada, Khadija Al-Salami va ser obligada a casar-se quan era una nena. La pel·lícula es basa, en part, en la seva experiència però, sobretot, beu de l´autobiografia de Nujood Ali, la primera dona que va demanar el divorci al Yemen i que va donar a conèixer el seu cas en el llibre del mateix títol. Amb aquesta pel·lícula de ficció, la realitzadora vol denunciar la situació real que viuen les dones i les nenes al seu país.

*Sessió amb col·laboració de Cineclub Vic

10 años y divorciada

UNA AMISTAT INOBLIDABLE

LUC JACQUET

Ficció
92 min
VDC
França

Una nena troba una guineu mentre passeja amb la seva bicicleta pel bosc. Entre les dues naixerà una forta amistat i l’una mostrarà el seu món a l’altra intentant trencar les barreres entre el món dels humans i el dels animals. L’experiència documentalista de Luc Jacquet, autor del magistral El viatge de l’emperador, marca la narrativa de la seva primera pel·lícula de ficció, una bonica faula sobre l’amistat i el respecte per la natura.

*Sessió amb col·laboració de Cineclub Vic

Una amistat inoblidable

UCHUNGU NA TUMAINI

KHADIJA AL-SALAMI

Documental
55 min

VOC
Catalunya

Documental en què es dóna veu a les dones víctimes de la violència a l’est de la República Democràtica del Congo, les més vulnerables, juntament amb els infants, en el llarg conflicte de la regió dels Kivu.

*Sessió amb col·laboració del Consell de Cooperació de Vic.

Huchungu na tumaini