CURTMETRATGES / SELECCIÓ OFICIAL 2017
3 GRAMOS DE FE / Premi del Jurat a Millor curtmetratge de Ficció

José A. Campos (Espanya)

Ficció

La Maria, una dona jubilada, té un malson que l’angoixa a la seva vida diària. Entre l’espasa i la paret, pren una decisió insòlita.

BOXGIRLS / Premi del Jurat a Millor Curtmetratge de Ficció

Jaime Murciego (Espanya)

Documental

La vida no és fàcil en un indret com Kariobangi i encara menys si parlem de dones i nenes. Pobresa, crim, drogues, violacions i altres abusos que les boxejadores de ‘Boxgirls Kenya’ intenten evitar mitjançant les habilitats físiques i sobretot mentals que els proporciona la boxa, una via de fugida a la qual  s’han d’enfrontar cada dia.

BUNKERS / Menció Especial de l’Organització

Anne-Claire Adet (Suïssa, França)

Documental

Aquesta és una immersió sensorial a la sufocant experiència de viure en un refugi subterrani. Les autoritats suïsses allotgen aquí als sol·licitants d’acollida mentre es processen els perduts. La directora aprofita imatges gravades per refugiats i l’experiència d’un periodista sudanès per narrar la història.

FRONTERA INVISIBLE / Premi del Públic

Nicolás Richat (Espanya)

Documental

Frontera Invisible és el testimoni fidel de comunitats atrapades al mig d’una de les guerres més llargues del món, on la febre de l’oli de palma per produir combustible “verd” ha desplaçat camperols i indígenes, ha arrasat els habitats naturals i ha concentrat la terra en mans de les corporacions. Frontera Invisible dona veu a aquestes comunitats i denuncia les trampes polítiques de foment dels incombustibles a Europa i Colòmbia.

EL MUNDO ENTERO

Julián Quintanilla (Espanya)

Ficció

Com cada any, en Julián torna a Extremadura per visitar la seva mare morta al cementiri vell de Badajoz. Ella se li apareix i fan plans… ‘més o menys junts’: La Chary mana i en Julián obeeix. Però aquest any la Chary li encarregarà al seu fill una missió molt especial que acabarà sorprenent.. al món sencer.

EL MURO ADENTRO

Juan Manuel Ramírez (Mèxic)

Documental

Forenses d’Estats Units han d’analitzar les restes de milers d’immigrants que cada any moren al desert provant de d’entrar als Estats Units. A aquesta realitat, s’hi sumen els “caça immigrants”, nord-americans armats que patrullen la frontera. Aquesta és la crisi humanitària que relata el documental El muro adentro realitzant per estudiants del centre universitari d’estudis cinematogràfics de la UNAM.

GAMER GIRL

Irena Jukić Pranjić (Croàcia)

Ficció. Animació

La pel·lícula està ambientada en un joc d’ordinador. Les possibilitats programades i limitades proporcionen el teló de fons contra el qual Lily està tractant de lluitar per l’amor de la seva vida.

NOBODY DIES HERE

Simon Panay (França)

Documental

Perma, mina d’or de Benín. Uns desitgen trobar alguna cosa, altres s’adonen que no s’hi pot trobar res. Alguns caven sense descans desitjant convertir-se en rics, altres moren en el procés. I pocs diuen que ningú s’hi mor, allà.

THE FOURTH KINGDOM

Adán Aliaga i Àlex Lora (Espanya)

Documental

The Fourth Kingdom és el regne dels plàstics, un centre de rendició per a immigrants i desemparats als afores de Nova York, on el somni americà encara és possible.

THE NEVERENDING WALL

Silvia Carpizo (Espanya)

Ficció

The NeverEnding Wall és un al·legat contra la destrucció de la memòria històrica de l’East Side Gallery i contra la construcció dels murs interminables que, en bucle incessant, continuen aixecant-se i tallant les llibertats. La llibertat d’expressió convertida en Art és la veu que derrota al silenci.

TIMELAPSE

Aleix Castro (Catalunya)

Ficció

En un futur proper, s’ha desenvolupat un implant neuronal que permet automatitzar treballs mecànics. La persona que el porta deixa de ser conscient durant el temps en què l’implant està actiu.

UN MINUTITO

Javier Macipe (Espanya)

Ficció

La Maria es passa els dies intentant aconseguir firmes per canviar una llei que considera injusta però ningú té un minutet per escoltar-la. Quan comença a estar desesperada coneix l’Alejandro, que té un regal per ella.

selecció no competitiva 2017