SELECCIÓ OFICIAL 2016
ENTREMUNDO

Thiago B. Mendonça

Ficció

Un dia al barri més desigual de Brasil.

FABRICATORI DI SOGNI

Juraj Horniak

Documental

Un documental sobre el sud d’Itàlia que inspira i omple el cor d’esperança, un desafiament als tòpics que fotografia un país pobre i endarrerit. El sud actual ofereix una realitat i una imatge completament diferents. Organitzacions com Farm Cultural Park, Bollenti Spiriti, ExFadda, Manifatturi Knos i Made in Cloister estan a l’avantguarda dels canvis socials i culturals. La pel·lícula captura l’energia positiva que està transformant el sud, energia que podria ser el principi d’una espècie de renaixement a Sicília, Puglia, Basilicata, Campania i Calabria.

THE PERFECT PROTEIN

Caterina Barjau Jorge Martínez

Documental

Mentre el mar viu la devastació més gran de la seva història, només 30 països controlen més del 90% del peix que es captura. La ONG Oceana i els millors xefs del món proposen solucions a la sobrepesca que permetran alimentar a part de la humanitat.

VIETNAM 4D

Juan Poveda

Ficció

Any 2179, la Terra és quasi inhabitable i els humans han d’adaptar-se a aquesta nova vida.

DIARY OF HUNGUER

Mireia Pujol

Documental

Diary of hunger porta el drama de la migració davant dels nostres ulls. Mostra al món allò que està darrere la notícia, a través d’una pel·lícula sincera i real. Una història que passa cada dia.

PRIMAVERA ROSA EN EL KREMLIN

Mario de la Torre

Documental

1917: L’homosexualitat es discriminalitzada a Rússia. 1933 l’homosexualitat es torna a convertir en delicte. 1993 l’homosexualitat es torna a legalitzar. 2013 Vladimir Putin afavoreix noves mesures legals que discriminen i vexen a la població LGBT.

PREFERENTES

Nacho Recio

Ficció

Una parella d’avis, afectats per l’estafa de les participacions preferents es veuen forçats a deixar la seva casa de tota la vida per no poder recuperar el capital invertit i, d’aquesta manera, afrontar el pagament de la hipoteca. Preferentes explica els dos últims dies d’aquesta entranyable parella abans del seu desnonament, una parella lluitadora i innocent que, paradoxalment, encara creu en la bondat de l’ésser humà tot i haver sigut engolits sense contemplacions per una societat opressora, corrupta, cruel i sense sentiments.

GARBANZOS CON AZÚCAR

Antonio Aguilar

Documental

7 de febrer de 1937. L’entrada de les tropes nacionalistes a Màlaga és imminent. Una dona i les seves 4 filles es disposen a emprendre un llarg camí a peu on sobreviure a cada dia es converteix en el principal objectiu. Almeria queda a més de 200 km, l’esgotament, la gana i les bombes es converteixen en els seus companys de viatge. Pepa, una de les nenes d’aquesta caravana de la mort, es convertirà en la protagonista d’aquesta historia real.

FLEXIBILITY

Remedios Crespo Casado

Ficció

Europa, demà passat. Els treballadors d’una fàbrica d’agulles de cosir es reuneixen d’urgència per evitar el seu imminent tancament. Les diferències entre els treballadors i l’alta direcció de l’empresa no són les esperades.

ZERO M2

Matthieu Landour

Ficció

Situat a París, ZERO M2 segueix a un jove estudiant que ha d’enfrontar-se a les complexitats d’un edifici i la seva estranya arquitectura.

UNA VEZ

Maria Guerra – Sonia Madrid

Ficció

Un dia com qualsevol altre, Chila Huerta va llevar als seus tres fills i va deixar la casa on vivia amb el seu marit. Ningú a la ciutat entenia com havia sigut capaç d’abandonar-lo. Un home que tenia la bondat reflectida als seus ulls.

LA NOCHE DE TODOS LOS SANTOS

Gustavo Vallecas

Ficció

75 anys després de la Guerra Civil, successos extraordinaris convulsen Espanya el dia de Tots Sants i provoquen fets històrics sense precedents, com ara l’arribada de periodistes de tot el món.

snc